Sosuri

#maioneza din smantana #maioneza

Cum poti face maioneza din smantana! Este cea mai gustoasa maioneza

 

Maioneza, un sos pe cat de gustos, pe atat de nesanatos! Oamenii cauta variante mai sanatoase pentru acest sos, astfel ca au si aparut deja foarte multe retete. Te-ai gandit vreodata cum sa faci maioneza din smantana? Este foarte usor de preparat.

Bucatarii iscusiti au gasit o alternativa a sosului clasic de maioneza, care nu este tocmai sanatos. Asadar, maioneza poate fi preparata din smantana daca respecti reteta de mai jos. Te vei bucura astfel de un sos extrem de delicios!

Ai nevoie de doar alte doua ingrediente pentru a putea face o maioneza foarte buna din smantana: un ou fiert si mustar. De mentionat este faptul ca din oul fiert al nevoie doar de galbenus pe care trebuie sa ii pisezi foarte bine. Adauga in bolul cu galbenusul o lingura de mustar si amesteca totul foarte bine. Ulterior, pune amestecul obtinut peste smantana si amesteca pana cand obtii un sos omogen.

Cum sa faci maioneza cu avocado si coriandru

O alta varianta sanatoasa a maionezei este cea cu avocado si coriandru. Ingredientele necesare sunt: jumatate de pahar de iaurt simplu, un avocado copt, o mana de coriandru tocat, un catel de usturoi tocat si doua linguri de suc de lamaie.

Cum se prepara? Se adauga toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Tot amestecul se pune intr-un borcan si se adauga sare si piper in functie de preferinte. Se pastreaza la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului