Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai apreciate arte culinare din intreaga lume. Cu o doza generoasa de rafinament si savoare, maestrii bucatari reusesc sa te introduca in spiritul boem al traiului francez doar cu un simplu pahar de vin si un platou de branzeturi. De la ambientul in care se servesc preparatele, pana la muzica si bauturi, totul este o arta in bucataria frantuzeasca. Iata cateva dintre secretele ascunse ale celei mai interesante si apreciate arte frantuzesti: gastronomia!
Branzeturile - "nestemata" bucatariei frantuzesti
Cand vine vorba de bucataria frantuzeasca, gandul iti zboara automat spre platourile generoase de branzeturi cu care localnicii se delecteaza la aproape fiecare masa.
Franta este o regiune celebra pentru sortimentele proprii si variate de branzeturi, fiind una dintre cele mai mari producatoare din lume ale acestor delicatese.
Fie ca e vorba de Camembert, Brie sau Roquefort, gusturile alese ale acestor delicatese nu inceteaza sa iti rasfete simturile, mai ales daca sunt "asortate" cu un pahar de vin bun, asa cum sta bine oricarei mese cu specific frantuzesc.
Sursa foto: ninehillswine.wordpress.com
Condimentele - specificul si rafinamentul bucatariei frantuzesti
Delicatesele din bucataria frantuzeasca contin ingrediente simple si comune, dar modul in care sunt combinate, dar mai ales garnisite cu condimente creeaza specificul local al bucatariei frantuzesti. Maestrii bucatari sunt adevarati artisti in imbinarea aromelor celor mai savuroase condimente. Printre cele mai folosite condimente in bucataria frantuzeasca sunt:
- lavanda
- tarhon
- dafin
- fenicul
- oregano
- salvie
- busuioc
Vinurile - o arta aleasa in bucataria frantuzeasca
Francezii sunt mari amatori de vinuri, specialistii estimand ca un singur locuitor bea, in medie, in jur de 100 de litri de vin pe an.
Vinul acompaniaza si completeaza armonios aproape fiecare masa a francezilor, acestia fiind loiali productiilor podgoriilor proprii.
Preparatele traditionale - specificul bucatariei frantuzesti
Sursa foto: blog.lib.umn.edu
Bucataria frantuzeasca este renumita pentru cateva delicatese, al caror gust este inegalabil si ametitor. Printre cele mai importante specialitati traditionale care formeaza cultura gastronomica locala si cu care francezii se mandresc, se numara:
- foie gras
- sufleurile
- retetele cu melci
- produsele de patiserie (croissant cu unt, pain au chocolat
- clatitele (crepes)
- mousse-urile si parfaiturile
- creme brulee
- retetele cu carne de rata etc
Sursa foto: jacobskitchen.wordpress.com
Sursa foto principala: blog.kumkani.com