Sfaturi culinare

#pateu vegetal #pateu #sanatate

Atentie! Pateul vegetal, pericol pentru sanatate!

 

Pateul vegetal, extrem de apreciat si consumat in perioadele de post, este o alegere populara pentru un mic dejun satios. Desi este gustos, acest preparat este considerat, pe nedrept, de multe persoane ca fiind sanatos. Cu toate acestea, pateul de post este extrem de nociv pentru sanatate.

Putini stiu, dar in pateul de post se gasesc numeroase ingrediente care sunt adevarate bombe chimice pentru organism. Printre acestea se numara:

Grasimi hidrogenate: grasimile hidrogenate sau grasimile trans sunt extrem de daunatoare pentru sanatatea inimii. Acestea duc la cresterea nivelului de colesterol „rau” (LDL) si la scaderea colesterolului „bun” (HDL).

Aditivi si conservanti: pentru a rezista cat mai mult, producatorii de apteuri de post adauga in acestea conservanti si aditivi precum nitrati, glutamat monosodic (MSG) si alti conservanti artificiali, care au efecte nocive asupra sanatatii.

Aromatizanti artificiali: pentru a imita gustul pateului traditional, unii producatori folosesc aromatizanti artificiali care pot provoca reactii adverse in cazul anumitor persoane. 

Sare in exces: Ca toate produsele procesate si pateul de post contine cantitati mari de sare care duc la resterea riscul de hipertensiune arteriala si boli de inima.

Zahar: Multi producatori adauga zahar in preparate pentru a imbunatati gustul, dar creste aportul caloric al pateului si il fac inadecvat pentru consum in cazul persoanelor diabetice si nu numai. 

Prin urmare, daca te numeri printre cei care consuma pate de post din comert, renunta la aceast obicei si prepara-ti propiul pate de post acasa, din mazare, fasole boabe sau naut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare