Sfaturi culinare

#chef joseph hadad #vinete frigider #vinete

De ce sa nu tii vinetele in frigider. Chef Joseph Hadad: “Vinetele se pastreaza cel mai bine la...”

Pietele sunt pline de vinete in aceasta perioada a anului. Multa lume le cumpara pentru a prepara retele favorite. Cu toate acestea, putini stiu cum sa le pastreze corect pana la gatire.

 

Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul personal, ca vinetele nu trebuie sa fie tinute niciodata in frigider inainte de a fi gatite, deoarece “sufere de degeraturi, iar miezul devine maro”.

”Vara este o desfatare pentru iubitorii de vinete. Munti din acestea se inalta pe tarabele din piete, iar preturile sunt foarte accesibile. Ca sa nu mai spun ca fiind sezonul lor aici, va puteti bucura de legume locale, nu aduse de peste mari si tari.

Salata de vinete romaneasca sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la gratar, mousaka de vinete, vinete umplute, si lista de retete continua. De toate acestea va puteti bucura in perioada asta si daca tot vreti sa faceti o cura de vinete, sau poate ca va faceti aprovizionarea pentru salata de vinete de la iarna, ar fi bine si sa stiti cum sa le pastrati pentru a le prelungi durata de viata pana ajung sa fie gatite, fara a risca sa se strice sau deshidrateze.

Vinetele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Asa ca tineti-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scazute de acolo. Adica pur si simplu, ajung sa sufere de degeraturi, coaja sa se deschida la culoare, iar miezul sa devina maro.

Si poate ca vi se va parea surprinzator, dar si rosiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui pastrate tot la temperatura camerei.

Daca totusi vreti sa pastrati vinetele in frigider, atunci timpul maxim de tinere a lor acolo nu ar trebui sa depaseasca 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume si, pentru a preveni si mai bine deteriorarea lor, este recomandat sa le tineti infasurate in prosoape de hartie.

Insa si temperatura camerei poate fi inselatoare. Vara, de multe ori bucatariile ajung sa fie foarte incinse, asa ca daca aveti posibilitatea sa pastrati vinetele intr-un loc mai racoros si departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este solutia. O camara, un dulap sau poate chiar o pivnita, pentru cei care se bucura de asa ceva, sunt locurile ideale”, scrie Chef Joseph Hadad pe blogul personal

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare