Sfaturi culinare

#pastrare condimente #dulap bucatarie #condimente

Condimentele pe care nu ar trebui sa le tii niciodata in dulapul din bucatarie

Toate gospodinele tin condimentele in dulapul din bucatarie, insa unele dintre ele trebuie pastrate in frigider.

 

Desi nu le dam importanta cand vine vorba de depozitare, anumite au nevoie de conditii speciale de pastrare, deoarece, din cauza caldurii si a aburului, isi pot pierde valabilitatea si, implicit, aroma.

Cele care ar trebui puse la frigider sunt condimentele rosii, precum boiaua sau fulgii de ardei, care nu trebuie sa fie expuse in conditii de umiditate sau caldura excesiva.

Pe de alta parte, celelalte condimente pot fi tinute cu incredere in dulap, insa cel mai important este sa fie respectata aceeasi regula ca la condimentele rosii: de evitat caldura si umiditatea.

In general, ierburile uscate pot fi pastrate in jur de un an, la fel si condimentele macinate. Condimentele intregi pot fi folosite timp de timp ani, iar sarurile nu au termen de valabilitate. Semintele de mac si susan pot fi pastrate maximum jumatate de an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare