Sfaturi culinare

#apa de la paste # fierbere paste #paste

Fierbi paste? Iata ce poti face cu apa acestora. Nu o mai arunca

Apa in care au fiert pastele ajunge, de multe ori, in chiuveta. Insa aceasta poate fi folosita pana la ultima picatura. Prin urmare renunta sa mai arunci apa in care au fiert pastele fainoase.

 

Ce fac bucatarii profesionisti cu apa de la paste

Sfaturile vin chiar de la bucatarii profesionisti. Cei mai multi dintre acestia nu arunca niciun strop din apa in care fierb pastele. O parte din aceasta este folosita chiar in sosurile pregatite pentru pastele fierte, iar restul de apa este folosita pentru a face alte sosuri sau chiar pentru diverse mancaruri daca vrei sa obtii un sos mai cremos, fara sa adaugi faina.

Pastele contin amidon, care este eliberat in apa. Acesta este un bun agent de ingrosare si ajuta orice sos sa capete o textura cremoasa si densa.  Tocmai de aceea este folosita cu succes de catre marii bucatari atat pentru sosurile pastelor cat si pentru alte socuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului