Sfaturi culinare

#alegere pepene #pepene rosu #pepene

Cum sa alegi cel mai gustos pepene rosu. Sfaturi de la experti

Pepenele rosu este cu siguranta fructul verii! Pe langa faptul ca este dulce si aromat, acesta te ajuta si in zilele toride, cand vrei sa te racoresti. Cum alegi un pepene rosu bun? 

In bestseller-ul Suzy Karadsheh sunt mentionate trucurile folosite de autoare cu care spune ca nimeni nu poate da gres. 

"Cand eram mica si locuiam in Egipt, am invatat de la tatal meu cum sa aleg un pepene bun, deci, aici sunt cateva lucruri pe care le-am invatat de la el.

Primul truc este in legatura cu marimea si cu greutatea. Deci, cand ridici pepenele, chiar daca este mare si greu, este gustos.

Al doilea truc, daca pepenele este copt, dar este si mare, trebuie sa aiba un sunet adanc atunci cand il ciocanesti. Daca trucurile astea nu functioneaza pentru voi, atunci va prezint ultimul, al treilea pont care nu are cum sa nu reuseasca.

Daca va uitati dupa un pepene care este mult mai viu pe o parte, are o culoare mai inchisa, si pe cealalta parte este mai deschis, culoarea mult mai deschisa din cauza pozitiei in care s-a copt, unde a patruns mai mult soarele, acesta, cu siguranta este foarte gustos.  Acestea sunt cele trei ponturi pentru alegerea unui pepene perfect", a declarat Suzy Karadsheh.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare