Sfaturi culinare

#lamai proaspete #pastrare lamai #lamai

Cu ajutorul acestui truc poti pastra lamaile proaspete timp de cateva luni

Atunci cand cumperi mai multe lamai, mai ales in sezonul verii pentru limonada, iti doresti sa le pastrezi proaspete cat mai multe zile. entru a face asta exista mici trucuri care te vor ajuta. 

Lamaie aduc numeroase beneficii pentru organismul uman. Sunt bogate in vitamina V, sustin sistemul imunitar si au si un gust aparte. Pot fi preparate pentru prepararea ceaiurilor, a bauturilor cu meste limonada sau chiar in diferite feluri de mancare.

Pentru a le pastra cat mai mult timp proaspete, primul lucru pe care il ai de facut este sa alegi lamaile corect. Trebuie sa fie viu colorate si ferme. Daca ai cumparat niste lamai aflate intr-o stare buna, mergi mai departe la urmatorul pas. 

Specialistii spun ca refrigerarea este metoda prin care poti sa pastrezi lamaile proaspete. Acestea pot dura o buna perioada de timp. De asemenea, aceeasi regula se aplica si in cazul altor fructe sau legume.

Pentru a face asta e nevoie sa folosesti sectiunea crosper a frigiderului tau. Sertarele au orificii de aerisire, drept urmare, fructele si legumele tale vor fi in siguranta. 

Un alt truc este cel cu apa. Daca nu stiai, poti depozita lamaile intr-un recipient plin cu apa in frigider. Asa pot fi pastrate proaspete chiar si trei luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare