Bucatarul american ames Kenji Lopez-Alt spune ca „Datele de expirare nu au nimic de-a face cu siguranta”. El este autorul mai multor carti de bucate si castigatorul unuia dintre cele mai apreciate premii din industrie. Tot el vorbeste pe larg despre termenul de valabilitate al unor alimente cum sunt: painea, ouale, laptele sau fasolea, dar si despre cum trebuie depozitate acestea.
„Stim cu totii cum miroase un ou stricat, nu-i asa? Dar de cate ori ati simtit cu adevarat mirosul unui ou? O data? De doua ori? Niciodata? Probabil ca niciodata, cel putin conform sondajului improvizat pe care l-am realizat pe Twitter. Asta pentru ca este nevoie de mult timp pentru ca ouale sa se strice”, scrie celebrul bucatar in articol.
Cat timp poti pastra ouale?
Specialistul spune ca alimentele rezista foarte mult timp daca sunt depozitate corect, air datele de expirare nu au nicio legatura cu siguranta.
"Este cea mai buna estimare a producatorilor cu privire la momentul in care produsul lor nu va mai fi la calitate maxima, indiferent ce inseamna asta. Ei tind sa fie destul de conservatori cu aceste date, stiind ca nu toti ne tinem camara intunecata si ca nu deschidem frigiderul doar cat este necesar. (Eu, de exemplu, nu as lasa niciodata usa frigiderului deschisa minute in sir in timp ce ma gandesc la ce sa mananc)", a mai spus el.