Sfaturi culinare

#alimente toxice #consum alimente #alimente perisabile

Alimente extrem de perisabile. Rezista mai putin de o zi in frigider. Arunca-le daca nu le consumi imediat!

 

Exista multe alimente carora le poti prelungi valabilitatea daca le tii in frigider, insa in acelasi timp exista si alimente care se strica foarte repede, chiar a doua zi. Afla de mai jos care sunt cele mai perisabile alimente. 

Potrivit nutritionistilor, aproximativ 30% din toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de mancare alterata. Asadar, primul aliment cu risc deosebit este orezul. Orice mancare care contine orez ar trebui gatita la minimum 75 grade C, pentru a elimina riscul de imbolnavire. Orezul este recomandat a fi mancat in decurs de 24 de ore dupa gatire. Daca vrei sa il pastrezi mai mult timp, se recomanda sa il congelezi.

Sporii de Bacillus cereus, care se gasesc in orezul crud, supravietuiesc la gatit si se inmultesc daca orezul este mentinut la temperaturi sub 65 grade. Acest bacil supravietuieste inclusiv la temperaturi scazute, intervalul de proliferare fiind la temperaturi intre 4 grade C si 55  grade C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului