Sfaturi culinare

#tratament varza murata #varza murata #varza

Varza murata, tratament in cazul unei boli grave. Ce trebuie sa stii

 

Varza murata reprezinta un aliment fermentat bogat in probiotice, vitamine si minerale. Procesul de fermentare mareste durabilitatea si valoarea nutritiva a alimentelor, dar ajuta si la imbunatatirea sanatatii digestive si poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar. 

Potrivit specialistilor, varza murata este o sursa excelenta de probiotice, microorganisme vii care, cand sunt consumate in cantitati adecvate, au efecte benefice asupra sanatatii gazdei, in special a sistemului digestiv.  Probioticele sunt de ajutor pentru echilibrarea florei intestinale si pot imbunatati digestia, prevenind sau tratand diareea. De asemenea, pot contribui la prevenirea sau gestionarea sindromului intestinului iritabil (IBS). 

Totodata, varza murata are in componenta sa antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, molecule instabile care pot cauza daune celulare si pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice, inclusiv a cancerului.

In acelasi timp, varza murata poate ajuta la protectia de boala  inflamatorie intestinala (BII), care include boala Crohn si colita ulcerativa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare