Feluri principale

#Pui teriyaki #retete asiatice # retete pui #pui

Pui teriyaki cu lamaie si orez, o reteta asiatica pe care trebuie sa o incerci

Puiul teriyaki cu lamaie si orez este o reteta asiatica, ce se prepara foarte simplu. Nu ai nevoie de ingredinte speciale sau greu de gasit si, cu siguranta, vei impresiona pe toata lumea cu aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente pentru puiul teriyaki cu lamaie si orez

  • 1 cana orez brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 2 linguri zahar brun
  • 4 lingurite otet de orez
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 500g piept de pui, dezosat, taiat in bucati potrivite
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1/4 linguita piper
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
  • 400g broccoli, taiat in buchetele mici

Cum se prepara puiul teriyaki cu lamaie si orez

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Fierbe orezul potrivit instructiunilor de pe ambalaj si prepara bucatile de broccoli la abur.

Intr-o tigaie pentru sosuri adauga amidonul de porumb si sosul de soia. Amesteca foarte bina, apoi adauga zaharul, otetul de orez si zeama de lamaie. Adu totul la punctul de fierbere si lasa sosul sa clocoteasca timp de un minut. Amesteca in continuu pentru a nu se prinde sau a se forma cocoloase.

Asezoneaza puiul cu sare si pier. Intr-o tigaie ce poate fi bagata in cuptor adauga uleiul si prajeste puiul timp de patru minute pe fiecare parte. Adauga o lingura din sosul de soia in tigaie si amesteca bine, astfel incat puiul sa fie acoperit de sos. Adauga-l apoi la cuptor timp de 8 minute, sau pana cand este bine patruns.

Cum se serveste puiul teriyaki cu lamaie si orez

Pe un platou incapator adauga orezul, broccoli si puiul taiat felii. Peste pui toarna o lingura de sos de soia. Serveste restul de sos, alaturi, astfel incat cine doreste mai mult sos sa se poata servi.

Sursa foto: ajillofalltrades.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare