Friptura de rata cu masline reprezinta un preparat potrivit pentru un pranz copios si usor de realizat. Pentru acest fel de mancare ai nevoie de numai cateva ingrediente.
Ingrediente pentru friptura de rata cu masline
- 2 cani supa de pui
- 1 lingura piure de rosii, fenicul, dafin
- 2/3 cana masline verzi , fara samburi
- 1 rata, bucati
-
sare.
Cum se prepara friptura de rata cu masline
Freaca bine cu sare bucatile de rata, apoi da-le la cuptor, pentru 3 ore, la 140 grade Celsius. Da focul mai mare (195 grade) si lasa rata sa se mai faca inca 45 de minute, pana capata o culoare aramie. Scoate-o din cuptor, acoper-o cu folie si las-o sa stea asa cam 15 minute.
Amesteca supa de pui cu sosul de rosii, apoi scurge-l printr-o sita. Fierbe maslinele in apa, pentru 2 minute, scurge-le si adauga-le in sos.
Cum se serveste friptura de rata cu masline
Se serveste cu sos turnat pe deasupra.
Sursa foto: gourmandeabroad.com