Cartofi cu vita la cuptor constituie un preparat simplu si gustos, pe care-l poti face pentru un pranz copios.
Ingrediente pentru friptura de vita cu ciuperci si cartofi
- 1.3 kg carne de vita , cubulete;
- 5 cartofi, decojiti, cubulete;
- 1 ceapa rosie, taiata;
- 1 ardei gras verde, taiat;
- 700 gr ciuperci proaspete, taiate;
- 450 gr vin rosu sau otet balsamic pentru salata.
Cum se prepara friptura de vita cu ciuperci si cartofi
Pune intr-o tigaie, la foc mediu, cubuletele de carne si prajeste-le pana cand devin maronii. Aseaza-le apoi intr-o tava pentru copt si adauga cartofii, ceapa, ardeiul gras si ciupercile. Toarna apoi vinul este compozitie si acopera cu o folie. Poti, de asemenea, sa tai cartofii in felii si sa pui si branza.
Da tava la cuptor la 175 grade Celsius pentru o ora, pana cand cartofii sunt moi si carnea s-a patruns bine.
Cum se serveste friptura de vita cu ciuperci si cartofi
Se serveste calda.
Sursa foto: tasteofhome.com