Feluri principale

#supa de post #pate de post #lasagna de post #postul craciunului #retete de post #meniu de post

3 retete de post pentru un meniu complet

Supa crema de telina

Sursa foto: foodrepublic.com

Ingrediente:

  • 1 telina mare
  • 250g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz (doar partea alba)
  • 1 ceapa alba
  • 3 cani si jumatate de supa de legume
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o oala cu dpua linguri de ulei de masline. Adauga apoi morcovul si prazul taiate rondele si telina taiata cubulete. Continua sa calesti totul timp de 3-4 minute. Adauga apoi supa de legume si lasa totul sa fiarba pana cand acestea se inmoaie.

Intre timp, pune uleiul ramas la incins, intr-o tigaie si caleste ciupercile la foc mare, pana lichidul lasat de acestea se evapora iar ciupercile incep sa se rumeneasca usor. Asezoneaza-le apoi cu sare si piper dupa gust, si stinge focul.

Cand legumele s-au fiert, scoate-le din supa cu ajutorul unei spatule si adauga-le intr-un castron pentru a se raci. Paseaza-le apoi cu ajutorul unui blender. Adauga legumele pasate intr-o oala curata si pune-le sa fiarba la foc mediu. Adauga cate putin din supa in care au fiert, pana obtii consistenta dorita. Asezoneaza cu sare si pier dupa gust. Serveste supa alaturi de o lingura de ciuperci calite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare