- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 3
- Urmatoarea pagina
Supa crema de telina
Sursa foto: foodrepublic.com
Ingrediente:
- 1 telina mare
- 250g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 fir de praz (doar partea alba)
- 1 ceapa alba
- 3 cani si jumatate de supa de legume
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara:
Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o oala cu dpua linguri de ulei de masline. Adauga apoi morcovul si prazul taiate rondele si telina taiata cubulete. Continua sa calesti totul timp de 3-4 minute. Adauga apoi supa de legume si lasa totul sa fiarba pana cand acestea se inmoaie.
Intre timp, pune uleiul ramas la incins, intr-o tigaie si caleste ciupercile la foc mare, pana lichidul lasat de acestea se evapora iar ciupercile incep sa se rumeneasca usor. Asezoneaza-le apoi cu sare si piper dupa gust, si stinge focul.
Cand legumele s-au fiert, scoate-le din supa cu ajutorul unei spatule si adauga-le intr-un castron pentru a se raci. Paseaza-le apoi cu ajutorul unui blender. Adauga legumele pasate intr-o oala curata si pune-le sa fiarba la foc mediu. Adauga cate putin din supa in care au fiert, pana obtii consistenta dorita. Asezoneaza cu sare si pier dupa gust. Serveste supa alaturi de o lingura de ciuperci calite.
- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 3
- Urmatoarea pagina