Dulceturi & Conserve

#dulceata de portocale #retete dulceata #conserve #dulceata #portocale

Invata sa prepari cea mai buna dulceata de portocale

Desi mai este mult pana apar fructele autohtone, asta nu inseamna ca nu trebuie sa profitam din plin de fructele care se gasesc din belsug in rafturile magazinelor. Portocalele sunt unele dintre acestea. Stai ca poti obtine o dulceata delicioasa din aceste citrice? Iata cat este de simplu.

Ingrediente pentru dulceata de portocale

  • 2 kg portocale
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 baton de scortisoara (optional)

Cum se prepara dulceata de portocale

Spala portocalele si taie-le cubulete, cu tot cu coaja. Pune-le intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga zeama stoarsa de la lamaie si batonul de scortisoara. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de portocale

Dulceata de portocale poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

Sursa foto: timescity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului