Ingrediente pentru dulceata de portocale
- 2 kg portocale
- 2 kg zahar
- 1 lamaie
- 1 baton de scortisoara (optional)
Cum se prepara dulceata de portocale
Spala portocalele si taie-le cubulete, cu tot cu coaja. Pune-le intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.
Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga zeama stoarsa de la lamaie si batonul de scortisoara. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.
Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Cum se serveste dulceata de portocale
Dulceata de portocale poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.
Sursa foto: timescity.com