Dulceturi & Conserve

# preparare sirop visine #sirop de visine #visine

Cum sa prepari un sirop de visine delicios. Reteta pe care sa o incerci vara aceasta

Visinele se gasesc la tot pasul in aceasta perioada. Profita de sezonul visinelor pentru a prepara cel mai bun sirop de visine de care sa te bucuri tot restul anului. Iata cat este de simplu! 

Ai nevoie de:

  • 3 kg de visine, curatate de samburi
  • 3 l de apa
  • zeama de la o lamaie
  • 6 kg zahar

Visinele se pun intr-o oala impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Se amesteca bine si se lasa sa stea timp de 24 de ore la temepratura camerei. Din cand in cand se amesteca visinele, deoarece zaharul se va lasa la fund.

A doua zi se pune apa si se pune totul la fier. Se fierbe siropul pana cand volumul scade la jumatate. Siropul este gata in momentul in care, daca este pus pe o farfurie, la racit, are consistenta mierii. Nu trebuie sa fie apos. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin apoi se strecoara totul foarte bine.

Visinele ramase se pot pasa si folosi ca piure la diverse preparate (orez cu lapte, budinci, terci, etc).

Siropul poate fi depozitat in sticle sau in borcane inchise ermetic. Poate rezista pana la doi ani, daca este tinut intr-o incapere racoroasa (o camara), unde nu patrunde lumina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare