Dulceturi & Conserve

#sirop de menta #sirop #menta

Cum sa prepari un sirop de menta delicios, ideal pentru a te racori pe canicula

Zilele caniculare te fac sa-ti doresti sa consumi cat mai multe bauturi racoritoare. Si ce poate fi mai racoritor decat un sirop de menta? Poate fi diluat cu apa minerala pentru o bautura rece si savuroase, poate fi adaugat in limonade, mojito si alte cocktailuri ori poate fi folosit la crème, preajituri, sau, de ce nu, la clatite.

Ai nevoie de:

  • 300 de grame de menta spalata bine
  • doua kilograme de zahar

Dupa ce ai spalat menta, pune-o intr-o sita pentru ca apa sa se scurga bine. Taie apoi menta marunt si pune-o intr-o oala cu fund gros. Adauga 700 de mililitri de apa si puneti oala pe foc. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, da focul la minum si fierbe menta timp de 15 minute. Stinge focul, acopera oala si lasa la rece timp de 12 ore amestecul.

Dupa aceea, strecoara totul foarte bine si toarna lichidul inapoi in oala. Adauga zaharul si pune totul la fiert. Adauga zeama de la doua lamai si lasa totul sa fiarba timpd e 45 de minute.

Siropul de menta poate fi depozitat in borcane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare