Ingrediente:
- 1,5 kg ardei bulgaresti
- 1 litru otet
- 2,100 litri apa
- 2 linguri cu varf sare de muraturi grunjoasa
- cateva crengute de cimbru
- cativia catei de usturoi
- boabe de piper
- 4-5 frunze de dafin
- doua lingurite boabe de mustar
Cums e prepara:
Spala ardeii bine si pune-I intr-un borcan (sau mai multe), avand grija sa nu ii rupi. Printre ardei, adauga crengute de cimbru.
Curata usturoiul si taie-l felii. Adauga-l in borcan,peste ardei.
Intr-o oala pun aapa la fiert si adauga sarea, otetul, zaharul, frunzele de dafin, piperul boabe si frunzele de dafin. Cand incepe sa clocoteasca se sstinge focul. Se adauga apa peste ardei, in borcane, putin cate putin, pentru a nu se sparge.
Se inchid borcanele foarte bine si se pun apoi la patura, pentru a se raci treptat. Dupa doua-trei zile, cand ajunge la temperatura camerei, poti depozita borcanele in camara.