Dulceturi & Conserve

#ardei bulgaresti # retete ardei #ardei

Ardei bulgaresti in otet Cum sa ii prepari pentru a iesi crocanti

Vrei sa profiti de sezon pentru a pune cele mai bune muraturi la borcan, pentru iarna? Ce ai spune de ardei bulgaresti, in otet? Sunt perfecti alaturi de preparatele din carne de porc, sau de ciorbe, pe timp de iarna. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • 1,5 kg ardei bulgaresti 
  • 1 litru otet
  • 2,100 litri apa 
  • 2 linguri cu varf sare de muraturi grunjoasa 
  • cateva crengute de cimbru 
  • cativia catei de usturoi 
  • boabe de piper 
  • 4-5 frunze de dafin 
  • doua lingurite boabe de mustar

Cums e prepara:

Spala ardeii bine si pune-I intr-un borcan (sau mai multe), avand grija sa nu ii rupi.  Printre ardei, adauga crengute de cimbru.

Curata usturoiul si taie-l felii. Adauga-l in borcan,peste ardei.

Intr-o oala pun aapa la fiert si adauga sarea, otetul, zaharul, frunzele de dafin, piperul boabe si frunzele de dafin. Cand incepe sa clocoteasca se sstinge focul. Se adauga apa peste ardei, in borcane, putin cate putin, pentru a nu se sparge.

Se inchid borcanele foarte bine si se pun apoi la patura, pentru a se raci treptat. Dupa doua-trei zile, cand ajunge la temperatura camerei, poti depozita borcanele in camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare