Deserturi

#retete oreo #deserturi #trufe #biscuiti oreo #oreo # retete trufe #trufe ciocolata

Trufe cu biscuiti Oreo, un deliciu pentru intreaga familie

Vrei sa prepari rapid un desert delicios, care sa fie atat pe placul copiilor, dar sa fie apreciate si de restul familiei? Incearca aceasta reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, de trufe cu biscuti Oreo.

Ingrediente pentru trufe cu biscuiti Oreo

  • 450g biscuiti Oreo
  • 225g crema fina de branza
  • 225g ciocolata semi indulcita
  • 50g alune prajite, nesarate
  • coaja proaspat rasa de la 1/2 portocala
  • esenta de rom, dupa gust

Cum se prepara trufele cu biscuiti Oreo

Adauga 9 biscuiti in robotul de bucatarie si mixeaza-i pana cand se sfarama foarte bine. Scoate biscuitii intr-un bol.

Intr-un castron pentru microunde adauga ciocolata, rupta patratele. Las-o timp de un minut in cuptorul cu microunde, la putere maxima. Scoate castronul si amesteca bine pana cand toata ciocolata este topita. Daca este necesar mai adauga castronul in cuptor timp de 20-30 de secunde. Ciocolata poate fi topita si pe baie de aburi.

Intre timp, pune restul biscuitilor si alunele in robotul de bucatarie si mixeaza bine. Cand biscuitii sunt bine sfaramati adauga crema de branza si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Incorporeaza treptat doua linguri din cantitatea de ciocolata topita si adauga coaja rasa de portocala si esenta de rom.

Din compozitia obtinuta formeaza bilute de dimensiuni egale. Trebuie sa obtii aproximativ 40 de trufe.

Cu ajutorul unei furculite, tavaleste bilutele in ciocolata topita, si scoate-le apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra presara biscuitii oreo sfaramati.

Lasa trufele in frigider, minim doua ore inainte de a le servi.

Sursa foto: poormet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului