Deserturi

#ciocolata #retete #tort #iaurt #deserturi #tort de ciocolata

Tort cu ciocolata si iaurt

Tortul cu ciocolata si iaurt este o prajitura ideala pentru evenimentele festive. Are un gust bun, se prepara repede si este si foarte aspectuos. Il poti decora cu fructe proaspete si zahar ars.

Ingrediente pentru tortul cu ciocolata si iaurt


180 grame faina
100 grame cacao
200 grame zahar brun
50 grame gem de zmeura
100 grame iaurt
3 oua
200 grame unt
50 grame ciocolata neagra
40 grame unt.

Cum se prepara tortul cu ciocolata si iaurt

Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Unge cu unt o forma rotunda . Intr-un bol amesteca faina cu cacaoa si zaharul brun. Adauga si gemul de zmeura, iaurtul, ouale si untul topit.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 70 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Intr-o cratita pe foc amesteca ciocolata neagra cu 40 grame unt. Lasa pe foc pana se topeste. Ia de pe foc si mai amesteca pana sosul se ingroasa putin. Toarna apoi glazura peste tort.

Cum se serveste tortul cu ciocolata si iaurt

Tortul cu ciocolata si iaurt se serveste ca atare. Il mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie si zmeura proaspata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului