Tarta cu iaurt este foarte gustoasa si se poate pastra mai multe zile.
Ingrediente pentru tarta cu iaurt, miere si fructe
Pentru aluat
250 g faina alba
150 g unt
1 ou
2 linguri zahar
Pentru umplutura
2 oua
150 g miere
100 g stafide
200 g iaurt gras
200 g piure de fructe (mre, pere, caise)
1/2 lingurita scortisoara pudra
Pentru decor
zahar pudra
Cum se prepara tarta cu iaurt, miere si fructe
Amesteca faina, oul si zaharul, apoi framanta repede un aluat neted si omogen. Lasa aluatul sa se odihneasca in frigider, minim 30 de minute.
Bate galbenusurile de la cele doua oua cu mixerul, adauga iaurtul, piureul de fructe, mierea, scortisoara si stafidele hidratate in apa calduta. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie, amestecand de jos in sus.
Imbraca forma de tarta cu o foaie formata din jumatate din aluat, apoi intide umplutura de iaurt. Intinde din aluatul ramas o alta foaie, acopera tarta si lipeste-i foile.
Coace tarta circa 50 de minute, la 180 de grade.
Cum se serveste tarta cu iaurt, miere si fructe
Serveste tarta rece, pudrata cu zahar.
Foto : salad-in-a-jar.com