Deserturi

#briose de post #preparare briose #deserturi de post # retete briose #retete de post #briose

Retete de post: briose cu banane, un rasfat pe care si-l poate perimite oricine

Briosele de post, cu banane, sunt ideale pentru cei care se abtin de la lactate. Astfel, iti poti alina pofta de dulce fara a fi nevoit sa tanjesti dupa deserturile preferate pe care le preparai in mod obisnuit.

Ingrediente pentru briosele cu banane

  • 380g faina
  • 200g zahar alb
  • 110g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani piure de banane
  • 200 ml ulei de rapita
  • 200 ml lapte de cocos

Cum se prepara briosele cu banane

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge formele de briose cu ulei sau adauga hartii speciale in acestea.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul alb, zaharul brun,scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara si sarea si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga piureul de banane si incorporeaza treptat laptele de cocos si uleiul de rapita. Adauga amestecul obtinut peste cel de faina si amesteca totul cu ajutorul unei spatule, pana cand se combina.

Adauga aluatul obtinut in forme, umpland doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc sa creasca.

Coace briosele in cuptorul incins timp de 30-35 de minute, sau pana cand sunt gata!

Cum se servesc briosele cu banane

Serveste briosele cu banane la cafea sau alaturi de o cana de ceai.

Sursa foto: bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare