Prajitura cu prune si migdale este un desert potrivit pentru zilele reci de toamna. Pregateste acest preparat pentru a-l servi cu o cana de ceai sau cafea.
Ingrediente pentru prajitura cu prune si migdale
- 8 prune, jumatati
- 225 gr unt moale
- 225 gr zahar brun
- 1/2 portocala (coaja)
- 4 oua
- 175 gr faina
- 1/2 lingura praf de copt
-
50 gr migdale.
Cum se prepara prajitura cu prune si migdale
Unge o tava cu unt, apoi aseaza prunele cu partea taiata in jos. Bate bine untul cu zaharul si coaja de portocala intr-un castron, pana cand obtii o pasta diafana.
Adauga apoi ouale unul cate unul in aceasta compozitie, batand bine de fiecare data.
Adauga restul de faina, apoi praful de copt si migdalele in compozitie. Toarna-o peste prune, in tava. Netezeste cu ajutorul unei linguri.
Da tava la cuptor 30 de minute la 180 grade Celsius . Scoate tava, acopera cu o folie si las-o iar la cuptor inca 30 de minute la 160 grade Celsius.
Cum se serveste prajitura cu prune si migdale
Se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiata si servita.
Sursa foto: seamsjustright.blogspot.com