Ingrediente pentru prajitura aromata
- 500g crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
- 8 oua
- coaja de la doua portocale
- o fiola esenta de rom
- sare
Cum se prepara prajitura aromata
Pune crema de ciocolata intr-un bol pentru cuptorul cu microunde si incalzeste-o timp de 30 de secunde. Amesteca apoi bine pentru a nu fi rece in miloc si fierbinte pe margini. Adauga peste crema coaja de portocale si esenta de rom.
Separat, intr-un bol pentru mixer bate albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, tot pentru mixer procedeaza la fel cu galbenusurile. Mixeaza-le foarte bine pana isi tripleaza volumul. Adauga teptat crema de ciocolata, mixand in continuare.
Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporeaza si albusurile batute spuma, cu miscari circulare, astfel incalt albusul sa nu se lase.
Cand obtii o compozitie omogena, adauga prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace prajitura timp de 20-25 de minute, sau pana cand trece testul scobitoarei.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Cum se serveste prajitura aromata
Serveste prajitura alaturi de fructe proaspete de sezon si topping de frisca.
Sursa foto: kidspot.com.au