Deserturi

#galuste cu prune #retete prune #deserturi #reteta galuste #galuste

Cum sa prepari cele mai savuroase galuste cu prune

Galustele cu prune sunt acel desert care, inevitabil, ne aminteste de copilarie. Un desert pe cat de simplu, pe atat de savuros. Invata si tu sa prepari galuste cu prune la fel de gustoase precum cele ale buncii.

Ingrediente pentru galuste cu prune

  • 1 kg cartofi
  • 200g faina
  • 20g gris
  • 3-4 picaturi esenta de vanilie
  • 3-4 picaturi rom
  • 30 de prune coapte
  • 50ml ulei
  • 500g pesmet
  • 300g zahar brun
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • sare

Cum se prepara galustele cu prune

Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.

In timp ce acestia fierb scoate samburii prunelor, presara scortisoara pe ele si umple-le cu zahar.

Cand cartofii sunt fierti, scoate-i dn apa si lasa-i sa se raceasca pe o farfurie. Curata-i de coaja si paseaza-i intocmai cum procedezi pentru a prepara piureul. Adauga peste cartofii pasati o lingurita de sare, grisul si faina, esenta de vanilie si romul si amesteca bine pana obtii o pasta consistenta.

Imparte apoi aluatul in 30 de bucati de marime egala. Ruleaza bine ficare bucata, intinde-o cat sa cuprinda bine o pruna si impatureste prunele in aluat.

Pune galustele la fiert intr-o cratita cu apa care clocoteste si lasa-le sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoate-le apoi pe un platou.

Intr-o tigaie adauga uleiul si pesmetul si caleste-le impreuna pana cand pesmetul devine usor maroniu. Atentie! Amesteca pesmetul continuu, pana se rumeste, pentru a nu se arde. Cand este gata, indeparteaza tigaia de pe fos si adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala si scortisoara dupa gust.

Da fiecare galusca prin pesmetul preparat, apoi toarna restul de pesmet printre acestea.

Cum se servesc galustele cu prune

Serveste galustele cu prune ca atare, sau alaturi de o lingura de smantana si jumatate de lingura si o lingura de gem cu prune.

Sursa foto: copilul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului