Negresele cu praline sunt usor de preparat, gustoase si aromate. Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru negresele cu praline
200 grame unt
100 grame ciocolata amaruie
250 grame zahar
6 oua
10 ml extract de vanilie
sare
170 grame faina
100 grame nuci.
Pentru glazura cu praline:
50 grame unt
70 grame zahar brun
10 ml extract de vanilie
400 grame zahar pudra.
Cum se prepara negresele cu praline
Incinge cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-o cratita topeste ciocolata si untul, amestecand frecvent. Ia cratita de pe foc si adauga treptat ouale si zaharul. Amesteca bine.
Adauga apoi si vanilia, sarea si faina. Toarna aluatul in tava si da la cuptor pentru 35 de minute.
Pentru glazura, intr-o cratita topeste untul, adauga zaharul si lasa pe foc timp de 10 minute. Ia cratita de pe foc, adauga vanilia si zaharul pudra. Amesteca bine.
Toarna glazura peste negresa si deasupra presara nucile. Taie apoi negresa in patratele.
Cum se servesc negresele cu praline
Negresele cu praline se servesc ca atare.
#retete #praline #prajituri #deserturi #negrese # negrese cu praline
Negrese cu praline
Negrese cu praline Negresele cu praline sunt usor de preparat, gustoase si aromate. Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.- 2012-09-27 2012-09-27
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului