Deserturi

#vin #retete #deserturi #pere # pere coapte

Pere coapte in vin

Perele coapte in vin sunt delicate si parfumate, ideale pentru un eveniment festiv. Se servesc ca atare, calde.

Ingrediente pentru perele coapte in vin


4 pere
400 ml vin alb sec
50 ml miere
4 batoane de scortisoara
4 foi de dafin
4 fasii de coaja de portocala.

Cum se prepara perele coapte in vin

Incinge cuptorul la 200 de grade. Aranjeaza perele in picioare intr-o tava. Daca nu stau, taie putin din capatul perelor.

Intr-un bol amesteca vinul cu mierea. Toarna peste pere. Adauga batoanele de scortisoara, frunzele de dafin si coaja de portocala.

Da tava la cuptor pentru o ora. Din 10 in 10 minute unge perele cu sucul in care stau in tava. Cand sunt gata, transfera perele pe un platou. Toarna sucul in care s-au copt intr-o cratita. Lasa pe foc pana se incheaga, timp de 10 - 15 minute.

Toarna apoi sosul peste pere si orneaza cu batoanele de scortisoara.

Cum se servesc perele coapte in vin

Perele coapte in vin se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete