Deserturi

#deserturi de vara #feluri principale #vara #aperitive #meniu de vara

Meniu de weekend pentru vara

Foloseste ingredientele proaspete ale verii, adauga branza si ulei de masline, apoi condimenteaza cu plante aromatice. Vei obtine preparate usoare si parfumate, perfecte pentru meniurile tale de weekend, in aceasta vara. Iata cateva idei pentru meniul de weekend.


Aperitive pentru meniul de vara


Panini cu vinete, branza si rosii constituie o gustare perfecta cand vrei sa faci ceva rapid, cu care sa te saturi. Combinatia de rosii, vinete si branza topita in cuptor, peste care se simte aroma de busuioc proaspat, este foarte potrivita pentru orice meniu de vara. Se poate face acest fel de mancare si ca aperitiv, la mesele la care vrei sa servesti la inceput ceva mai consistent decat o simpla bruschetta.

Atunci cand ai musafiri la masa, este bine sa le pregatesti ceva surprizator, dar in ton cu sezonul. Checul-aperitiv cu sparanghel este un fel inedit, dar cu ingrediente potrivite pentru vara: masline, rosii uscate, cimbru, parmezan etc. Checul arata bine si poate fi servit cu succes la petreceri, pe platouri alaturi de alte aperitive.

In loc de gustari, primul fel de mancare poate fi o supa de vara. Un preparat clasic este supa de rosii care se poate servi calda sau rece. Aroma sosului pesto si smantana intregesc aceasta supa, potrivita pentru intreaga familie si pentru orice zi a saptamanii.


Feluri principale pentru meniul de vara


Pestele este una dintre cele mai inspirate alegeri pentru meniurile de vara. Hranitor si sanatos, pestele poate fi servit cu salata verde sau multe legume. Incearca o reteta de somon la cuptor cu salata verde. Serveste preparatul cu patrunjel tocat, lamaie si salata verde.

Daca iti plac legumele de vara, fa-le la cuptor cu busuioc si sos de rosii. Astfel de mancaruri sunt potrivite pentru orice moment, au ingrediente simple si pot fi chiar si pe gustul copiilor. Incearca o reteta de dovlecei gratinati cu cascaval si rosii.


Deserturi pentru meniul de vara


Fa o inghetata de casa cu fructe de padure. Aceasta este unul dintre cele mai potrivite deserturi pentru un weekend, vara. Pregateste o inghetata de menta cu fructe de padure.

Un preparat bun pentru toata familia sunt biscuitii de casa. Ii poti folosi ca gustare pentru orice moment al zilei, iar acestia se vor pastra proaspeti mai mult timp. Pregateste o tava cu biscuiti cu fistic si cirese uscate.

Sursa foto: techpin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului