Deserturi

#deserturi simple #idei de deserturi #deserturi

Idei de deserturi simple de facut pe care trebuie sa le incerci

Atunci cand vrei sa mananci ceva dulce, poti incerca sa prepari o reteta simpla, in loc sa comanzi ceva sau sa mananci dulciuri de la supermarket. Exista multe variante pe care se pregatesc rapid, iar rezultatele sunt delicioase. Ti-am pregatit cateva idei de deserturi simple de facut pe care trebuie sa le incerci:

 

Pandispan pufos cu cacao

Pandispanul este foarte usor de facut, rapid si economic. Cel mai mare avantaj este ca ai Ingredientele necesare in casa, cel mai probabil. separa albusurile de galbenusuri pentru 5 oua si bate-le. Daca vrei sa obtii un pandispan pufos reteta trebuie urmata, iar acest pas este cel mai important, deoarece nu vei avea aceeasi consistenta cand bati ouale fara sa le separi.

Albusurile se bat 1 minut, iar cand s-au intarit, se adauga 240 g de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Dupa ce ai terminat acest pas, amesteca galbenusurile cu ulei. Regula in general este sa folosesti o lingura de ulei pentru fiecare galbenus.

Amesteca cele doua compozitii si adauga 150 g de faina. Imparte compozitia in doua castroane si pune 2 linguri de cacao intr-un dintre ele. Intr-o tava, pune pe rand cate o lingura din fiecare si da-o la cuptor timp de 35 de minute, la 180 de grade.

Clatite americane

Pancakes sunt o reteta de clatite care au devenit in ultima vreme mai populare decat varianta clasica. acest lucru se datoreaza consistentei lor pufoase, si sunt pe cat de bune, pe atat de simplu de facut.

Amesteca 200 de grame de faina cu 1 lingurita si jumatate de praf de copt, o lingura de zahar si un praf de sare, 3 oua, 25 de grame de unt topit si 200 ml de lapte. Mixeaza totul si gata - compozitia ta este pregatita.

Sufleu de ciocolata

Umplura calda de ciocolata si aluatul pufos fac ca acest desert sa fie un deliciu. Intamplarea face ca sufletul sa fie si usor de realizat.

Amesteca intr-un bol 4 galbenusuri, o jumatate de cana de cacao si o lingurita de esenta de vanilie si o lingurita de praf de copt, iar separat mixeaza albusurile. Incorporeaza albusurile in prima compozitie si imparte totul in vase mici de copt.

Pune-le in cuptor si coace-le timp de 15-20 minute. Este important ca mijlocul sa ramana moale, asa ca verifica sufleurile cu o scobitoare cand se apropie momentul in care trebuie sa fie gata.

Aceste trei retete se prepara in cateva minute, dar iti vor surprinde cu siguranta toata familia. Incearca-le si tu data viitoare cand ti-e pofta de ceva dulce.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului