Deserturi

# gogosi aromate de post #gogosi de post #gogosi

Gogosi aromate, de post. Ce ingredient delicios inlocuieste ouale

Tii post? Ei bine, ai totusi multe preparate dulci pe care le poti face, printre ele fiind si gogosile care au in compozitie banana, in loc de oua.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de:

  • 500-550 g faina alba
  • 7 g drojdie instant
  • 1 banana mare, bine coapta
  • 250 ml apa calduta (sau lapte vegetal)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura zahar tos
  • zahar pudra, pentru decor
  • gem (optional)
  • ½ lingurita sare

Intr-un bol pune apa calduta (sau laptele vegetal), adauga zaharul tos, sarea, drojdia si amesteca bine. Adauga banana pasata bine, apoi omogenizeaza totul. Adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, faina si framanta pana ce obtii un aluat omogen.

Modeleaza aluatul sub forma unei bine, apoi pune-l intr-un caston uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la dospit in jur de o ora si jumatate.

Framanta aluatul, formeaza din el bile de dimensiuni potrivite, apoi lasa-le la dospit 20 de minute. Prajeste bilele in ulei incins si scoate-le pe un servetel de hartie, pentru absorbirea excesului de ulei. Gogosile se servesc cu zahar pudra deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare