Te gandesti cu nerabdare la pepenii rosii, racoritori si abia astepti sa prepari deserturi delicioase cu ajutorul lor? Pana atunci iti propunem o reteta savuroasa de desert sicilian cu pepene rosu si iasomie, care ii va da o mireasma orientala acestuia si te va seduce rapid cu aroma sa incantatoare.
Ingrediente pentru desertul sicilian cu pepene rosu:
- 1 l suc de pepene rosu
- 150 ml ceai de iasomie
- 90 g amidon
- 170 g zahar
- 100 g ciocolata rasa (pentru decor)
Cum se prepara desertul sicilian cu pepene rosu:
Taie miezul de pepene si zdrobeste-l cu ajutorul unui blender. Strecoara sucul obtinut si elimina samburii si restul fibrelor. Intre timp, prepara ceaiul de iasomie din 150 ml de apa fiarta si 3 pliculete de ceai de iasomie.
Separat, intr-o cratita mai mare pune amidonul si putin suc de pepene rosu si amesteca-le bine, pana cand obtii o crema groasa. Adauga treptat tot sucul de pepene, apoi zaharul si ceaiul de iasomie.
Pune acest amestec sa fiarba la foc mediu aproximativ 25 de minute si ia-l de pe foc cand capata o consistenta cremoasa. Pune-l in forme micute si da-le la frigider pentru cateva ore.
Cum se serveste desertul sicilian cu pepene rosu:
Desertul sicilian cu pepene rosu se serveste rece, decorat cu ciocolata rasa.
Sursa foto: tasteologie.notcot.org