Deserturi

#baton energizant # retete dietetice #batoane dietetice #baton cu ciocolata

Desert cremos fara coacere: batoane energizante cu fulgi de ovaz

Batoanele energizante cu fulgi de ovaz nu te obliga sa folosesti cuptorul, se prepara extrem de simplu si au o textura cremoasa. Savureaza-le ca gustare si bucura-te de senzatia de satietate pe care ti-o ofera ovazul.

Ingrediente pentru batoanele energizante cu fulgi de ovaz

  • 130 grame de unt
  • 70 grame de zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 grame fulgi de ovaz
  • 130 grame fulgi de ciocolata semi-dulci
  • 70 grame unt de arahide

Cum se prepara batoanele energizante cu fulgi de ovaz

Tapeteaza o tava de 22 cm x 22 cm cu hartie de copt. Topeste untul intr-o oala la foc mediu, apoi adauga zaharul brun si vanilia. Amesteca bine si toarna peste fulgii de ovaz, apoi lasa totul la inabusit timp de 2-3 minute (pana cand ingredientele se omogenizeaza). Toarna o jumatate din compozitia obtinuta pe fundul tavii si pastreaza restul pentru topping.

Intre timp, topeste fulgii de ciocolata si untul de arahide intr-o alta oala la foc mic, amestecand continuu pana obtii o pasta fina. Adauga crema peste compozitia din tava si uniformizeaz-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Toarna restul compozitiei de ovaz peste crema de ciocolata, apasand usor pe suprafata cu o spatula. Acopera prajitura si las-o la frigider 2-3 ore (sau peste noapte). Inainte sa o tai in batoane mici, las-o sa ajunga la temperatura camerei.

Cum se servesc batoanele energizante cu fulgi de ovaz

Serveste batoanele energizante cu fulgi de ovaz alaturi de un ceai fierbinte, o specialitate de cafea sau chiar o limonada revigoranta cu menta proaspata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare