Ingrediente
- 1 reteta de aluat pentru placinta cu o singura crusta
- ¾ cana sirop de artar
- ⅓ cana de unt, topit
- ½ cana de zahar alb
- ½ cana de zahar brun
- ½ cana de lapte
- 2 oua, usor batute
- Un praf de sare
- 1 lingurita de vanilie
- 1 ceasca de fulgi de nuca de cocos
- ¾ ceasca de fulgi de ovaz obisnuiti
- ½ cana de nuci tocate
- Frisca batuta cu scortisoara (optional)
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 190oC.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 de centimentri adauga aluatul pentru placinta, avand grija sa acopera tot interiorul acesteia. Chiar daca aluatul este mai mare decat tava, lasa-l asa pana in momentul in care adaugi umplutura si abia apoi ii poti taia marginile. In caz contrar se va lasa.
Intr-un castron adauga siropul de artar, untul, zarul alb, zaharul brun, laptele, ouale, sarea si vanilia. Se amesteca bine pana la omogenizare. La final se incoporeaza fulgii de cocos, ovazul si nucile. Se amesteca bine si se adauga in tava, peste aluat.
Se taie marginile in esces ale aluatului si se da totul la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand umplutura de intareste si se rumeneste la suprafata.
Cand este gata, se scoate placinta din tava si se lasa la racit pe un gratar. Se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de doua ore.
Se serveste la temperatura camerei cu frisca batuta cu scortisoara.