Deserturi

#reteta eclere #eclere

Cum sa prepari eclere delicioase acasa! Reteta pe care trebuie sa o incerci

Iti este pofta de eclere delicioase? Ce ai spune sa le prepari acasa? Nu este deloc complicat si dureaza doar o ora! Iata cat este de simplu!

 

Ingrediente

200 de ml de apa

125 de grame de faina

1 praf de sare

120 ml de ulei

4 oua

Cum se prepara

Intr-o cratita adauga apa, uleiul si sarea si pune totul pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca poti incepe sa adaugi faina. Poti adauga faina treptat, sau toata odata. Aceasta trebuie amestecata foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.

Amesteca totul foarte bine, in continuu pana cand faina absoarbe tot lichidul si continua sa gatesti totul al foc mic pana cand pe fundul oalei incepe sa se formeze o pelicula albicioasa. Stinge focul si lasa aluatul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi incorporeaza ouale pe rand, amestecand foarte bine pana la incorporare.

Adauga aluatul obtinut intr-un sprit si formeaza  eclere de 10-15 cm lungime, dar nu mai late de 8 cm, deoarece cresc foarte mult in dimensiune. De asemenea, lasa intre ele o distanta de 5-8 cm.

Coace eclerele timp de 10-15 minute la 200oC, apoi redu temperatura la 170oC si continua coacerea pentru inca 15-20 de minute.Aestea trebuie sa fie bine uscate in interior.

Cand sunt gata, se lasa la racit, apoi se taie pe lungime si se umplu cu crema dorita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete