Prajiturile de tip crumble se pot pregati foarte usor, iar reusita este garantata chiar si pentru cei mai putin priceputi in bucatarie.
Ingrediente pentru crumble cu cirese si cocos
1/2 kg cirese (sau alte fructe de sezon)
3 linguri sirop de artar
120 g faina alba
80 g fulgi de nuca de cocos
100 g unt
2 linguri malt de grau
1 praf de sare
scortisoara (optional)
Cum se prepara crumble cu cirese si cocos
Spala ciresele, scoate-le samburii si toarna peste acestea cele trei linguri de sirop de artar.
Pune intr-un castron faina, fulgii de nuca de cocos, untul, maltul si un praf de sare. Amesteca aceste ingrediente cu buricele degetelor, pana obtii un aluat sfaramicios.
Pune ciresele pe fundul unui vas termorezistent si aseaza deasupra aluatul sfaramat, distribuindu-l uniform pe toata suprafata vasului.
Pune prajitura la copt, la foc mediu (180 grade), circa 20 de minute, pana aluatul se rumeneste.
Cum se serveste crumble cu cirese si cocos
Serveste crumble cu cocos si cirese atat calda, cat si rece. Presara, dupa gust, putina scortisoara.
Foto : carenblair.blogspot.com