Deserturi

#cheesecake #retete Cheesecake #cheesecake cirese #cheesecake cu oreo

Cheesecake cu biscuiti oreo si cirese

Cheesecake-ul cu biscuiti oreo si cirese este un desert usor si racoros, ce merge perfect in zilele caniculare de vara. Serveste aceasta prajitura alaturi de o cupa de inghetata si vei obtine un preparat delicios.

Ingrediente

  • 18 biscuiti Oreo 
  • 2 linguri de unt topit
  • 4 cutii crema de branza Philadelphia
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4  oua
  • 170 grame ciocolata
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 120 ml apa
  • 2 cani cirese fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180ºC.

Pune biscuitii Oreo in robot si mixeaza-i pana se sfaramiteaza foarte bine. Adauga apoi untul topit si amesteca se incorporeaza in compozitie.

Unge o forma de tort de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform.

Topeste ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain marine si las-o apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, avand grija sa amesteci din cand in cand in ea pentru a nu se forma cocoloase.

Intr-un bol incapator mixeaza crema de branza cu 200 g zahar si esenta de vanilie, pana obtii o crema omogena, usor spumoasa. Adauga apoi ouale, unul cate unul, avand grija sa se incorporeze foarte bine in compozitie.

Imparte compozitia in doua parti egale. Amesteca cu grija o parte din compozitie cu ciocolata topita. Ai grija ca aceasta sa nu fie calda, deoarce crema se va taia.

Peste blatul de biscuti pune crema cu cicolata, apoi crema simpla, avand grija ca cele doua sa nu se amestece.

Coace cheesecake-ul timp de 1 ora - 1 ora si 5 minute. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.

Intre timp, intr-o cratita pentru sosuri, amesteca amidonul de porumb si apa. Adauga zaharul si amesteca foarte bine. Cand incepe sa fiarba adauga ciresele. Lasa compozitia sa clocoteasca 2-3 minute, amestecand incontinuu. Inainte de a lua cratita de pe foc adauga scortisoara. Pastreaza toppingul de cirese la frigider pana in momenul servirii.

Cum se serveste

Inainte de servire pune toppingul de cirese peste cheesecake. Poti servi cheesecake-ul alaturi de o cupa de inghetata cu vanilie.

 

Sursa foto: glorioustreats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului