Ingrediente pentru checul cu dovleac
- 425g piure de dovleac
- 4 oua
- 200ml ulei de floarea soarelui
- 157ml apa
- 600 g zahar
- 680g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita ghimbir
Cum se prepara checul cu dovleac
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge doua tavi de cozonac cu unt si tapeteaza-le cu faina.
Intr-un bol incapator adauga piureul de dovleac, ouale, uleiul, apa si zaharul pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un alt bol amesteca foarte bine faina cu praful de copt, sarea scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul. Adauga continutul de faina peste amestecul cu piure de dovleac si amesteca bine. Toarna compozitia in tavi si coace checurile timp de 50 de minute.
Pentru a te asigura ca este bine copt, introdu o scobitoare in aceast. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca, mai lasa chechul la cuptor timp de cinci minute, apoi repeta testul scobitorii.
Cum se serveste checul cu dovleac
Lasa checul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l taia. Pentru un aspect mai placut poti pudra checul cu zahar pudra. Serveste-l alaturi de o cana de cafea sau o cana de ceai.
Sursa foto: noshon.it