Ingrediente:
- 1 kg sfecla rosie
- O ceapa mare, alba
- 1 cartof de marime medie
- Un mar mare
- 500ml supa de pui sau de legume, foarte clara
- sare
- piper proaspat macinat
- doua linguri ote balsamic sau dry sherry
- 250 ml smantana pentru gatit
- 2 lingurite pasta de hrean
- ¼ lingurita piper cayenne
Cum se prepara
Spala toate legumele si marul foarte bine si curata-le de coaja. Toaca ceapa foarte marunt, iar restul legumele si marul, cubulete.
Adauga legumele, marul si supa de pui intr-o oala incapatorare si pune-le la fiert. Dupa ce dau in clocot da focul mic si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte. Pune un capac deasupra pentru a se face la abur si pentru a nu pierde prea mult din zeama.
Cand legumele sunt fierte stinge focul si lasa-le sa se raceasca putin. Cand au temperatura potrivita paseaza legumele cu ajutorul blenderului pana obtii o pasta fina.
Pune supa intr-o oala curata, adauga smantana pentru gatit si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine si las-o sa dea in clocot timp de un minut, maxim doua.
Intr-un bol adauga otetul, hreanul, piperul cayenne si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste supa alaturi de dressingul cu hrean.
Sursa foto: paddock2pixel.com