Ingrediente (pentru 6 portii):
- 120g unt
- Un piept de pui fiert, taiat cubulete
- O ceapa alba, mica, tocata foarte marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 700g ciuperci proaspete, taiate felii
- 3 cani supa de pui
- 480g smantana pentru gatit
- 3 linguri tarhon proaspat, tocat marunt
- Sare
- Piper
Cum se prepara
Intr-o oala incapatoare pune untul la topit si adauga puiul. Caleste-l pana incepe sa prinda o culoare aurie. Adauga apoi ceapa si usturoiul si soteaza totul timp de 5 minute, pana cand acestea din urma se inmoaie. La final adauga ciupercile si continua sa calesti totul. Adauga sare si piper si amesteca ocazional pentru a nu se lipi. Cand ciupercile se inmoaie, sau in momentul in care incep sa se lipeasca adauga supa de pui si doua linguri de tarhon. Redu focul la minim si lasa totul sa fiarba timp de 25 de minute.
Cand este gata, adauga smantana pentru gatit si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Da focul la minim astfel incat smantana sa se incalzeasca bine, insa sa nu dea in clocot. Cand este gata, stinge focul si adauga restul de tarhon pe deasupra.
Serveste supa calda, cu paine de casa sau crutoane.
Sursa foto: allrecipes.com