Ciorbe & Supe

#supa de post #adina halas #supa

Reteta de supa pentru postul Craciunului. Cum o face Adina Halas

Multi romani cauta sa aiba un meniu cat mai variat in post. Astfel, Adina Halas a povestit ce reteta de supa de legume cu crutoane are. Este absolut delicioasa si usor de preparat! Ca ingrediente, este nevoie de 2 cepe medii, 2-3 morcovi, un sfert de telina, un pastarnac, 3-4 ardei capia, 2 catei de usturoi, un cartof alb, 2 cartofi dulci, 2 cm de ghimbir ras, o lingurita de turmeric, sare roz de Hymalaya cu fulgi de chilli, 3-4 linguri de ulei de masline si un amestec de condimente, anume chimon, busuioc, sumac, boia de ardei dulce si iute.

”Se pun la fiert, intr-o oala mare, cepele, morcovii, telina, pastarnacul si cartofii. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ardeiul capia. Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga turmericul, amestecul de condimente si sarea. Se strecoara supa si se pastreaza si lichidul. Peste legumele strecurate, se adauga ghimbirul, usturoiul si uleiul de masline si se blenduiesc, adaugand treptat si din apa in care au fiert legumele, pana se ajunge la consistenta dorita, care ar trebui sa fie potrivita si cremoasa.

Pentru crutoane, am taiat in bucati de 2-3 cm paine feliata, dietetica, cu maia, cu adaos de seminte. Intr-un bol, am amestecat cateva linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, zdrobiti in mojar, busuioc uscat si sare si am trecut crutoanele prin acest amestec, apoi le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit. Le-am copt timp de aproximativ 10 minute, la 180 de grade.”, a spus vedeta pentru Playtech Stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare