Bauturi

#reteta bloody marry #bloody marry #halloween #cocktail

Legatura dintre cocktailul Bloody Mary si Halloween + o reteta sangeroasa

Halloweenul este o sarbatoare infricosatoare si plina de mister, iar alegerea bauturilor potrivite pentru a te distra in aceasta zi speciala poate adauga o nota distincta de groaza si amuzament. Unul dintre cocktailurile care a devenit un simbol al Halloweenului este Bloody Mary. Dar ce anume face ca acest cocktail sa fie atat de potrivit pentru aceasta sarbatoare?

1. Aspectul sau infricosator. Daca exista un aspect vizual care aduce cu adevarat spiritul Halloweenului intr-un cocktail, acela este culoarea rosie inchisa si aspectul "insangerat" al Bloody Mary. Aceasta bautura este obisnuita sa fie servita cu un strop de sos de ardei iute, care pluteste deasupra bauturii si aminteste de sange sau alte lichide misterioase din filmele de groaza.

2. Numele sugestiv. Numele "Bloody Mary" sugereaza un element de groaza. Se spune ca acest cocktail a fost numit dupa regina Maria I a Angliei, cunoscuta si sub numele de "Mary Tudor" sau "Mary the Bloody" datorita persecutiilor religioase brutale din timpul domniei acesteia. In plus, legenda urbana a "Mary Bloody" - o prezenta supranaturala care apare in oglinda de la baie cand esti singur - adauga si mai mult mister numelui.

3. Ingredientele misterioase. Cocktailul Bloody Mary este facut din ingrediente variate, cum ar fi vodka, suc de rosii, condimente precum piper negru, sare si sos worcestershire, cu optionale cum ar fi lamaia sau maslinele. Combinarea acestor ingrediente creeaza un gust unic, un echilibru intre dulce, sarat si picant, care poate sa fi ori placut, ori ciudat, in functie de preferintele tale.

4. Este o bautura versatila. Un alt motiv pentru care Bloody Mary este populara de Halloween este versatilitatea sa. Poate fi personalizata in functie de preferintele tale, astfel incat poti sa adaugi sau sa scoti ingrediente pentru a crea propriul tau cocktail de Halloween. Poti sa il faci mai iute sau mai dulce, in functie de preferintele tale.

5. Efectul tonic. Daca Halloweenul implica o noapte lunga de petreceri sau de bantuit case parasite, Bloody Mary poate fi o alegere excelenta. Acest cocktail poate sa ofere un efect tonic si sa te mentina energizat pe tot parcursul noptii, in timp ce te bucuri de ambianta de Halloween.

Cum sa faci un cocktail Bloody Mary pentru Halloween

Iata o reteta simpla pentru a-ti prepara propriul Bloody Mary de Halloween:

Ingrediente:

  • 45 ml de vodca
  • 90 ml de suc de rosii
  • 1 lingurita de sos Worcestershire
  • 1 picatura de sos de ardei iute (sau mai mult, in functie de preferinte)
  • Sare si piper, dupa gust
  • Lamaie sau lime pentru a decora
  • Cuburi de gheata

Cum se prepara

Umple un pahar inalt cu cuburi de gheata. Adauga vodca, sucul de rosii, sosul Worcestershire si sosul de ardei iute peste gheata. Amesteca bine si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Decoreaza cu o felie de lamaie sau lime si, daca doresti, cu masline sau orice alta garnitura pe care o preferi.

Serveste cocktailul si bucura-te de gustul si aspectul infricosator al cocktailului tau Bloody Mary de Halloween.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului