Bauturi

#cum prepari cel mai bun vin fiert #moduri preparare peste #vin rosu

Cum sa prepari cel mai bun vin fiert. Ingredientul care ii schimba gustul complet! Doar cei mai priceputi il adauga

Perioada sarbatorilor de iarna este perioada in care multe persoane consuma vin fiert. Este una dintre bauturile cu aroma de Craciun pe care romanii o adora.

 

Insa, pentru a avea un gust desavarsit este important ca in vinul fiert sa adaugi un ingredient pe care putine persoane stiu sa-l foloseasca, desi foarte multe il au in bucatarie.

Vinul fiert preparat acasa poate iesi mai bun decat cel cumparat din oras sau de la targurile de Craciun, insa este important sa adaugi in el ingredientul special, si anume portocala. Aceasta ii va da savorare specifica a vinului fiert pe care-l stii din comert.

Cum sa prepari cel mai bun vin fiert

Ingrediente pentru a prepara cel mai bun vin fiert 

  • 750 mililitri vin rosu (preferabil cel de tara)
  • 3-4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2-3 bete scortisoara
  • 2-3 cuisoare
  • 1 steluta de anason
  • cateva felii de portocala

Cum se prepara cel mai bun vin fiert

Incepe prin a adauga vinul fier intr-o oala, la flacara mica. Peste acesta, adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele si anasinul.  

Amesteca foarte bine, pana cand se dizolva zaharul. Si adauga apoi feliile de portocale. Lasa vinul sa dea in cateva clocote si apoi stinge focul. Toarna vinul in cani, folosind o strecuratoare pentru a nu adauga si condimentele. Poti decora canile cu felii prospete de portocala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare