Insa, pentru a avea un gust desavarsit este important ca in vinul fiert sa adaugi un ingredient pe care putine persoane stiu sa-l foloseasca, desi foarte multe il au in bucatarie.
Vinul fiert preparat acasa poate iesi mai bun decat cel cumparat din oras sau de la targurile de Craciun, insa este important sa adaugi in el ingredientul special, si anume portocala. Aceasta ii va da savorare specifica a vinului fiert pe care-l stii din comert.
Cum sa prepari cel mai bun vin fiert
Ingrediente pentru a prepara cel mai bun vin fiert
- 750 mililitri vin rosu (preferabil cel de tara)
- 3-4 linguri zahar (sau dupa gust)
- 2-3 bete scortisoara
- 2-3 cuisoare
- 1 steluta de anason
- cateva felii de portocala
Cum se prepara cel mai bun vin fiert
Incepe prin a adauga vinul fier intr-o oala, la flacara mica. Peste acesta, adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele si anasinul.
Amesteca foarte bine, pana cand se dizolva zaharul. Si adauga apoi feliile de portocale. Lasa vinul sa dea in cateva clocote si apoi stinge focul. Toarna vinul in cani, folosind o strecuratoare pentru a nu adauga si condimentele. Poti decora canile cu felii prospete de portocala.