Bauturi

# cum pastrezi mustul #pastrare must #must

Iti place mustul si vrei sa reziste mai mult timp? Iata ce trebuie sa pui in el pentru a nu fermenta

Mustul este una dintre bauturile preferate ale romanilor in aceasta perioada. Este dulce, revigorant si te readuce instant cu gandul la momentele minunate petrecute in copilarie la bunici.

 

Mustul poate fi usor preparat acasa, de catre oricine. Problema vine insa in momentul in care incepe sa fermenteze iar acest lucru se intampla destul de repede.

Prin urmare, daca vrei sa prepari o cantitate mai mare de must, care sa te tina 3-4 zile, este important sa stii ce sa pui in el pentru a nu fermenta.  

Ce trebuie sa pui in must pentru a nu fermenta

Daca prepari mai mult must si nu vrei ca acesta sa fermenteze (ceea ce se intampla, de regula, in aproximativ 24-36 de ore), poti apela la cateva trucuri simple:

1. Adauga aspirina. Multe persoane aleg sa adauge o aspirina in must pentru a preveni ca acesta sa fermenteze rapid. In acest fel te vei putea bucura de gusul bun al mustului. Nu face asta daca vrei sa tranformi multul in vin. Adauga aspirina doar in mustul destinat exclusiv bautului ca atare.

2. Foloseste hrean. Hreanul este cunoscut ca un bun conservant si previne fermentarea rapida a mustului. Atentie, insa. Acesta va schimba aroma mustului. 

3. Congeleaza mustul. Una dintre cele mai simple si eficiente metode de a pastra mustul proaspat, nefermentat, pentru perioade indelungate de timp este sa il congelezi. In acest fel te vei putea bucura de must pentru perioade lungi de timp, deoarece mustul poate fi pastrat in congelator timp de 6 luni.  Atentie, insa, congeleaza mustul in portii mici, pe care le bei intr-o zi, deoarece odata decongelat nu mai poate fi congelat iar. De asemena, daca congelezi mustul in sticle de plastic, umple-le doar in proportii de 3/4 pentru a nu exploda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare