Ai nevoie de: doua linguri de cacao pudra, trei linguri de zahar, un praf de sare, 50 de grame de ciocolata amaruie sau ciocolata facuta in casa, o jumatate de lingurita de scortisoara, doua picaturi de esenta de vanilie/rom sau altele in functie de preferinte, 300 ml de smantana dulce (poate fi inlocuita cu lapte de cocos).
Amesteca intr-un bol cele doua linguri de cacao alaturi de zahar. Adauga treptat apa sau laptele, in functie de ce ai ales. Mare atentie sa nu se formeze cocoloase! Dupa ce compozitia este bine omogenizata toarna totul intr-o oala mica. Adauga smantana si amesteca din nou. Lasa totul la foc mic, apoi adauga ciocolata. Dupa adaugarea acesteia lasa la odihnit timp de cinci minute, apoi amesteca din nou foarte bine. Daca vrei ca ciocolata sa fie mai des, adauga mai multe cubulete de ciocolata amaruie. Pune apoi si esenta aleasa si, optional, coaja rasa de portocala.
Ingredientul secret, care se pune la final, este bezeaua! Foloseste bezele pentru ca ciocolata calda sa arate ca in filme si sa aiba un gust foarte bun.