Bauturi

#preparare cafea #cafea #sare #obicei

Tu pui sare in cafea? Ce trebuie sa stii despre acest obicei

 

Stiai de beneficiile sarii in cafea? Multi oameni obisnuiesc sa bea cafeaua neagra sau indulcita, nicidecum sarata. Specialistii insa vin cu un sfat important in prepararea cafelei. Folosirea unui praf de sare in prepararea acestuia poate aduce multiple beneficii. 

Cercetarile specialistilor de la Universitatea Tehnica din Munchen au aratat ca doar 15% din gustul amar al cafelei ar proveni din cafeina. Acesta provine, de fapt, din doi compusi continuti de boabele de cafea: lactone cu acid clorogenic si fenilindani.

De ce sa pui sare in cafea? Potrivit lui Alton Brown, autorul unei carti celebre de gatit, un varf de sare in cafea neutralizeaza gustul amar si aciditatea, imbogatind totodata dulceata cafelei in mod natural. Nu este indicat sa folosesti orice tip de sare, ci sarea Kosher.  Aceasta are o granulatie mai mare si este mai putin procesata decat sarea de masa pe care obisnuim sa o adaugam in mancare. La o ceasca de apa, 2 lingurite de cafea si un varf de sare Kosher - este regula lui Alton Brown.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare