Bauturi

# pregatire smoothie # reteta smoothie # smoothie

Cum pregatesti un smoothie sanatos si simplu

O alimentatie sanatoasa este o alimentatie variata, in care adaugi si incerci mereu alimente noi, care te tenteaza si care pot sa devina preferatele tale. Este foarte important sa existe varietate in alimentatie, pentru a-ti asigura toate vitaminele, mineralele si nutrientii de care ai nevoie si, de asemenea, pentru a-ti pastra sanatatea.

Stiai ca microbiomul intestinal se simte cel mai bine cand consumi diverse alimente de la zi la zi si de la o saptamana la alta? De asemenea, este foarte important sa consumi legume si fructe in fiecare zi, iar daca din diverse motive nu iti place textura lor, atunci poti oricand sa le incluzi intr-un smoothie. In continuare, iti vom prezenta cum poti pregati un smoothie sanatos si simplu in doar cateva minute.

Alege baza pentru smoothie

Primul pas spre un smoothie sanatos, gustos si simplu este alegerea bazei. Aceasta poate fi reprezentata de lapte, bauturi vegetale din cocos, migdale, ovaz, soia, iaurt sau iaurt vegan, chiar si sucuri de fructe, apa de cocos sau apa simpla. Smoothie-ul are nevoie de o baza care va „lega” toate celelalte ingredientele. In plus, este nevoie de un ingredient lichid sau cremos pentru ca un blender smoothie sa functioneze corect.

Baza pentru smoothie o poti alege exclusiv in functie de preferintele tale sau in functie de retetele pe care urmeaza sa le pregatesti. De asemenea, se alege si in functie de anumite intolerante sau alergii. La smoothie, partea buna este ca retetele pot fi adaptate foarte usor. Spre exemplu, pentru un smoothie cu ananas se potriveste foarte bine o bautura vegetala pe baza de cocos sau chiar apa de cocos, pentru un gust cu adevarat exotic.

Fructe si legume proaspete sau congelate: ce preferi?

Dupa ce ai stabilit baza, urmeaza sa adaugi fructele si legumele preferate. Poti adauga oricate vrei si, in functie de preferintele tale, poti opta pentru fructe si legume proaspete sau congelate. Daca optezi pentru congelate, vei obtine un smoothie racoritor si cu o textura asemanatoare unei inghetate care incepe sa se topeasca.

Fructele si legumele congelate pot reprezenta o solutie eficienta si rapida pentru cand vrei un smoothie delicios, dar nu ai prea mult timp la dispozitie. Nu vei mai spala, curata si taia fructele si legume, ci doar vei adauga in blender tot ce iti doresti. De altfel, poti sa iti pregatesti pungute cu fructe si legume pentru una sau mai multe portii, pe care le scoti din congelator si le adaugi in blender alaturi de restul ingredientelor.

Spre exemplu, daca vrei un smoothie cremos, poti adauga banana, avocado si nuca de cocos proaspata. Daca iti doresti un smoothie acrisor, atunci opteaza pentru citrice, kiwi, ananas si asa mai departe. Nu neglija nici „verdeturile”, dintre care iti recomandam spanac sau baby spanac, avand in vedere ca gustul va fi usor de acoperit de catre celelalte ingrediente.

Alte ingrediente delicioase pentru smoothie

Daca optezi pentru un smoothie simplu, format doar din baza si legume si fructe, nu va fi satios. De aceea, este important sa adaugi si alte ingrediente. Spre exemplu, poti opta pentru fulgi de ovaz sau alte tipuri de fulgi de cereale care pot fi blenduite. Pentru satietate si o doza de grasimi sanatoase, daca nu folosesti avocado, poti adauga in smoothie unt de arahide, migdale sau alte oleaginoase.

O idee excelenta este sa adaugi si pudra proteica in smoothie si astfel obtii o gustare rapida, satioasa si sanatoasa, excelenta chiar si pentru persoanele care fac sport. Proteinele adaugate nu sunt exclusiv pentru sportivi, avand in vedere ca orice persoana are nevoie de o anumita cantitate de proteine pe zi pentru buna functionare a organismului. In smoothie mai poti adauga orice alt tip de indulcitor vrei, daca ti se pare ca nu este suficient de dulce, dar si diverse suplimente alimentare, cum ar fi colagen.

Asadar, respectand acesti pasi, alegerea bazei, a fructelor si legumelor si a ingredientelor complementare, poti pregati un smoothie delicios si rapid in mai putin de 10 minute, incluzand si spalarea blenderului.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului