Bauturi

#cocktailuri de vara #retete cocktail #cocktail

Cum sa prepari cele mai bune cocktailuri de vara cu rom. 5 retete delicioase

Cocktail-urile reprezinta o varianta foarte buna de bautura racoritoare, mai ales pe timpul verii. Aceasta bautura se obtine printr-un amestec de bauturi alcoolice sau non-alcoolice, ale caror ingrediente principale predomina ca aroma, gust si cantitate. 

 

Cum sa pregatesti rapid cateva cocktail-uri de vara

Mojito 

Ai nevoie de: doua bucati de lime, 12 frunze de menta, patru linguri de zahar brut, 200 ml de rom alb, gheata zdrobita, apa minerala. 

Cum se prepara: pune intr-un shaker de cocktail zaharul, frunzele de menta, apoi cate 50 ml de rom de fiecare pahar, gheata pisata si completeaza cu apa minerala., Amesteca cu o lingurita, apoi agita vasul. Se toarna in pahare de cocktail si se decoreaza cu frunze de menta.

Mai Tai

Ai nevoie de: 30 ml rom alb, 15 ml rom negru, 30 ml lichior cointreau/ triplu sec, 15 ml de suc de ananas, 15 ml amaretto, 30 ml fresh de lamaie, 30 ml sirop de zahar.

Pune intr-un pahar colling romul alb, amaretto si cointreau. Amestecul se completeaza cu fresh de lamaie, sirop de zahar si suc de ananas pana cand paharul este aproape plin. La final adauga romul negru dupa care se serveste fara sa se amestece. 

Pina Colada

Ingrediente: 50 ml suc de ananas, 50 ml rom alb, 35 ml lichior de cocos, frisca, gheata zdrobita.

Cum se prepara: amesteca toate ingredientele intr-un blender, dupa care toarna continutul intr-un pahar cu picior lung. Decoreaza cu o felie de ananas, o cireasa maraschino si o umbreluta decorativa. 

Cuba libre

Ingrediente: 60 ml de rom, jumatate de lamaie, Coca-Cola, gheata zdrobita, un lime. 

Pune gheata zdrobita intr-un pahar inalt, iar peste toarna zeama de lamaie si romul. Umple apoi paharul cu cola si adauga feliile de lime. Amesteca usor cu o lingurita pentru cocktail. 

Rum Sunset

Ingrediente: 60 ml rom alb, 120 ml suc de portocale, 15 ml sirop de grenadine, gheata cuburi.

Pune intr-un pahar cuburile de gheata, apoi romul, sucul de portocale, iar la final siropul de grenadine. Astfel culoarea va fi ca a unui apus de soare. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare