Bauturi

# gustul cafelei #cafea prajita #cafea

Cafeaua proaspat prajita, cafeaua care aduce gustul din cafenea la tine acasa

 

Toata lumea stie ca lucrurile sunt mai bune atunci cand sunt fresh. Dar ce face cafeaua proaspat prajita superioara cafelei care a stat pe raft la o bacanie gourmet de cateva luni?

Ati baut vreodata cafea cu aroma de afine, portocale, trandafir sau iasomie? Aromele emanate din uleiurile inerente ale cafelei sunt responsabile pentru aceste rezultate. Aceste mirosuri urca in tubul nazal, iar creierul le interpreteaza ca senzatii bogate. Si aici lucrurile incep sa devina interesante... Poti gusta aceste arome complexe, exceptionale, doar timp de 1-2 saptamani dupa prajirea cafelei!

Astfel, cafeaua proaspat prajita este inzecit mai aromata, o poti gusta la potentialul ei maxim cu multe arome complexe si vibrante. Aromele alese grijuliu de noi, cei de la ClaroCafe, contin note dulci de ciocolata si fructe, cu aciditate moderata, miros de zahar ars si rom, gust dulce de ciocolata si mere, miros floral de trandafir si condimente subtile, note dulci de cocos, caramel si lamie, note de fructe tropicale (mango si fructul pasiunii), si multe altele.

Prajirea cafelei este o procedura care transforma caracteristicile fizice ale boabelor de cafea verde intr-un produs final de cafea prajita, dandu-i aroma si savoarea distinctiva. Dupa ce boabele de cafea au fost prajite, acestea sunt lasate sa se raceasca, macinate si puse in conserve sau pachete pentru a fi vandute in magazine. Dezavantajul este ca, de indata ce aceste boabe de cafea parasesc prajitorul, incep sa-si piarda aroma. Drept urmare, cafeaua proaspat prajita are un gust mai bun decat cafeaua care se afla pe raftul magazinului de cateva luni. Astfel, este o idee buna sa verificati din nou „data prajirii” de pe pungile de cafea achizitionate dintr-un magazin cu amanuntul.

O cafea proaspat prajita nu este doar bogata in aroma si savoare, ci este considerata si buna pentru sanatate. Deci, sa aruncam o privire si asupra beneficiilor pentru sanatate ale cafelei proaspat prajite:

- Bogata in anti-oxidanti: Bobul proaspat prajit are o multime de antioxidanti, potrivit expertilor in sanatate. Acesti antioxidanti ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza cancer din organism.

- O ceasca de cafea proaspat prajita este, de asemenea, recunoscuta ca un stimulent care te poate ajuta sa te simti mai plin de energie.

- Arzator de grasimi - Cofeina din boabele de cafea proaspat prajite stimuleaza metabolismul, permitandu-va sa ardeti grasimile mai repede chiar si dupa ce ati baut timp de patru ore.

- Antidepresiv – O ceasca de cafea proaspat prajita iti ridica starea de spirit si ajuta la combaterea depresiei.

La fel ca majoritatea celor mai bune lucruri din viata, cafeaua are un gust mai bun cand este proaspat prajita, macinata si preparata intr-o ceasca de cafea care trezeste nervii. Daca ai baut vreodata cafea proaspat prajita, ai cunoaste dominatia uluitoare in aroma, putere si personalitate pe care aceasta bautura o are spre deosebire de cafeaua comerciala pe care o gasiti pe rafturile lanturilor de supermarket-uri.

Cat de prajita trebuie sa fie cafeaua ta?

Daca sunteti gata sa renuntati la cafeaua prajita si macinata din comert pentru o cafea prajita artizanal, ar trebui sa luati in considerare cele cinci niveluri diferite de prajire a boabelor de cafea inainte de a cumpara o cantitate anume.

Prajire usoara - Light Roast

Acest proces implica prajirea boabelor de cafea la temperaturi cuprinse intre 179,4 grade Celsius si 204,4 grade Celsius pentru o perioada scurta. Culoarea boabelor nu se va schimba prea mult si isi vor pastra majoritatea aromelor delicate.

Prajire usoara mediu - Medium Light Roast

Cand boabele de cafea sunt prajite la acest nivel, temperatura creste la aproximativ 207,2 grade Celsius si 212,8 grade Celsius, pentru a le ajuta sa obtina o culoare putin mai inchisa si sa emita arome de zahar brun si ciocolata neagra.

Prajire medie - Medium Roast

Cu o prajire medie, temperature creste peste 212,8 grade Celsius si merge pana la 223,9 grade Celsius. Acum, boabele de cafea devin maronii puternice, iar camera incepe sa miroasa a caramel, vanilie si bere neagra.

Prajire medie inchisa - Dark Medium Roast

Prajirea boabelor de cafea la temperaturi cuprinse intre 223,9 grade Celsius 243,3 grade Celsius le confera o culoare inchisa si un parfum de piele veche si fum.

Prajirea inchisa (la culoare) – Dark Roast

Boabele de cafea sunt prajite fara a le arde complet. Temperatura recomandata ar trebui sa fie undeva intre 243,3 grade Celsius si 251,7 grade Celsius. Boabele de cafea vor emana un miros de paine prajita arsa, ceai negru si trabucuri.

La ClaroCafe am avut grija sa efectuam prajirea astfel incat sa obtinem cele mai intense arome posibile pentru tine.

Daca esti inca nou cand vine vorba de cafea proaspat prajita, este timpul sa afli de ce aceasta este cea mai buna preparare pentru cafeaua de dimineata. Descopera si tu bucuria de a deschide pachetul de cafea plin cu aroma irezistibila a cafelei proaspat prajite din toata lumea (cafea El Salvador, cafea Costa Rica, cafea Brazilia, cafea, cafea Guatemala, cafea Ethiopia)

Iar daca pretuiti prospetimea cafelei mai presus de orice altceva, atunci spunem ca prajirea boabelor merita absolut timpul si efortul. Exista doar o scurta fereastra de timp in care boabele de cafea sunt la prospetimea lor maxima, iar prajirea boabelor va garanteaza ca va puteti bucura de toate caracteristicile lor de aroma delicioasa.

Gustati cele mai proaspete cafele de la prajitoria noastra si lasati-ne sa va surprindem si sa va entuziasmam cu noi arome! Cafelele si amestecurile noastre au provenienta unica din locuri precum Etiopia, Peru, Guatemala, Mexic si multe altele. Toate cafelele noastre sunt din comert echitabil si vin in ambalaje durabile.

Daca doriti cel mai bun gust, cumparati intotdeauna boabe de cafea proaspete!

FOTO: clarocafe.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului