Amenajarea gradinii

#activitati de gradinarit #zapada gradina #zapada #gradina iarna #planta iarna

Activitati de gradinarit in zilele cu zapada. Ce poti face in gradina dupa ce se astern troienele

Iarna poate fi o perioada dificila pentru gradinarii, in special dupa ce se depune zapada. Insa, desi iarna toate plantele intra in repaos vegetativ, asta nu inseamna ca treburile in gradina se termina pana la primavara. Din contra! Munca unui gradinar continua toata iarna, dar mai ales in zilele in care ninge abundent.

Iata ce trebuie sa faci in gradina in timpul iernii, dar mai ales in zilele cu ninsoare!

  • Curata potecile si aleile. Un strat gros de zapada poate face dificila deplasarea pe poteci si alei. Este important sa le cureti de zapada pentru a evita ca aceasta sa se transforme in gheata, dar si pentru a-ti permite accesul in gradina.
  • Protejeaza plantele sensibile la frig. Daca ai plante care sunt sensibile la frig, cum ar fi muscatele, zambilele sau lalelele, este important sa le protejezi de frig. Poti face acest lucru acoperindu-le cu un material netesut, cum ar fi un strat de paie peste care sa adaugi o panza sau un sac din rafie.
  • Adauga mulci. Mulciul poate ajuta la protejarea solului de inghet si la mentinerea umiditatii. Este o modalitate excelenta de a va ajuta plantele sa supravietuiasca iernii.
  • Pregateste-te pentru primavara. Iarna este un moment bun pentru a incepe sa te pregatesti pentru primavara. Poti face acest lucru planificand ce plante doresti sa plantezi si unde le vei planta.

Ce sa faci in gradina dupa o ninsoare abundenta:

  • Nu te grabi sa indepartezi zapada depusa pe plante. Spre deosebire de zapada depusa pe alei, zapada depusa pe plante nu trebuie indepartata deoarece aceasta ajuta la protejarea plantelor de temperaturile scazute si inghet. Zapada actioneaza ca o patura pentru plantele din gradina.
  • Scutura copacii. Daca se anunta o ninsoare abundenta, este bine sa verifici copacii si sa ii scuturi de zapada daca este cazul. Zapada depusa in strat gros pe copaci va face ca crengile acestora sa se lase in jos si chiar sa se rupa. Pentru a evita acest lucru scutura crengile de zapada. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului